Thu, 21 Nov | University of Eastern Finland

Opettajan arviointiosaamisesta koulun kehittämiseen

Mitä onkaan arviointiosaaminen?
Katso kaikki tapahtumamme

Aika ja paikka

21 Nov 2019, 09:00 – 22 Nov 2019, 17:00
University of Eastern Finland, Yliopistokatu 2, 80100 Joensuu, Finland

Tapahtumainfo

Opettajan arviointiosaamisesta koulun kehittämiseen

Päivi Atjonen UEF

Arviointi on opettajille ja koulutusyksiköille merkittävä työväline ohjata oppilaiden, opiskelijoiden ja henkilöstön kehittymistä tavoitteiden suunnassa. Arviointi kiinnostaa kaikkia ja siinä halutaan menestyä, joten sen vipuvoimaa pedagogisessa ja organisatorisessa kehittämisessä kannattaa hyödyntää tietoisesti. Arviointia on aina ja kaikkialla, päiväkodeista yliopistoihin, Suomessa ja maailmalla, yksilöistä yhteisöihin.  Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen uusien opetussuunnitelman perusteiden myötä arviointi puhututtaa laajasti niin tutkijoita, opettajia kuin koulutuspoliitikkoja. Opetushallitus täsmentää paraikaa päättöarvioinnin kriteerejä. Karvi on julkaissut uunituoretta tietoa perusopetuksen ja lukiokoulutuksen arvioinnin tilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on vuonna 2018 rahoittanut mittavasti useita opettajien arviointiosaamisen kehittämishankkeita.   

Mutta mitä onkaan arviointiosaaminen? Onko se arvon antamista? Liittyykö se uudenlaisten arviointimenetelmien kokeilemiseen? Tarkoittaako se digiloikkausta oppimisen ja osaamisen edistämisessä? Laajentaako se oppimisen kohdennetun tuen kaikkia koskevaksi? Kirkastaako se tavoitteiden ja kriteerien merkitystä arvioinnin kovana ytimenä? Edellyttääkö se koulun sisäisen tai siihen ulkoa kohdistuvan arvioinnin ymmärtämistä? Valaiseeko se, etteivät koulutusyksiköt muutu huippuyksiköiksi itsestään? Viisastaako se tarkastelemaan arviointia kriittisin silmälasein? Antaako se herkkyyttä kuunnella helposti sivuun jääviä osapuolia? 

Tähän teemaryhmään ovat tervetulleita edelle kuvatun kaltaisten kysymyksien kanssa askaroivat tutkijat ja kehittäjät, jotka haluavat jakaa tietotaitoaan monimuotoisen arviointiosaamisen teemasta. Oppimistulosten tarkastelu ilman eksplisiittistä kytkentää opettajien arviointiosaamiseen ei sovellu tämän ryhmän profiiliin.

Jaa tapahtuma

HY__LP11_kasvaP_FI_B3____BW.jpg
AaltoYliopisto_logo_mv.png
UEF_eng_pysty_1_black.png
ulapland_MV_logo.png
aalogobasic4c_MV.jpeg
Funded by:
OKM_Eng_2rivi_logot_ISO_läpinäkyvä.png
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube

©2019 by National network for developing assessment literacy KAARO